Botanischer Garten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photo credit: BntOman ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ✿ via photopin cc

Med 22.000 typer planter, Berlin Botanischer Garten rangerer blant de tre viktigste botaniske hager i hele verden.

Opprettet mellom 1897 og 1910 i henhold til planene til arkitekten Alfred Koerner, den botaniske hagen ’43 hektar er et flott sted å ta en spasertur.
Den botaniske hagen består av tre områder: parklignende arboret (samling av treaktige planter og roser), utstillingsområdet utstillingsvindu planter fra hele verden i sin geo-grafiske sammenheng og innsamling av 1.500 typer planter, som har vært systematisk kategorisert. Det er også 3.000 kvadratmeter stor hage med fokus på luktende og rørende ulike typer planter for våre gjester som er synshemmede eller som er i rullestol.

Femten veksthus er plassert i en geometrisk arrangement på den østlige delen av parken, inkludert en tropisk drivhus bygget i 1907, som er 25 meter høy og 1.700 kvadratmeter store – en av de største i verden og et ypperlig eksempel på det 19. århundre glass og stål arkitektur.

Ligger på Königin-Luise-Straße, ble Botanisk museum opprettet på grunnlag av for-mer kongelige Herbarium. I tillegg til sin omfattende vitenskapelig samling av planter, er det også Europas eneste museum som er rent botanisk i naturen. Foruten de mange plantearter som finnes i museet, kan plantene forbundet med gravene til de egyptiske faraoene bli studert her.

Toaletter andelevators er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Adresse:

Königin-Luise-Straße 6-8
14195 Berlin Steglitz
Tel.: + 49 30 – 83 85 01 00

(Tekst: visitberlin.com)

No reviews yet.

Leave a Reply