East Side Gallery

Bilde hentet fra Flickr.com under Creative Commons (c) Thorben Geyer

The East Side Gallery er en 1,3 km lang malt strekning av den tidligere Berlinmuren langs Mühlenstrasse i tidligere Øst-Berlin. Det er den største open-air galleriet i verden med over hundre originale veggmalerier. Galvanisert av de ekstraordinære hendelsene som ble forandre verden, stormet artister fra hele verden til Berlin etter Murens fall, og etterlater en visuell vitnesbyrd om glede og ånd frigjøring som hadde utbrudd på den tiden.

Veggplakater hadde tidligere vært et høydepunkt for besøkende og en Berlin attraksjon for år, men var bare for å bli funnet på vestsiden av muren. Kunstnerne forvandlet den grå betongen ha omformulert dette til en varig uttrykk for frihet og forsoning.

Noen av de mest kjente malerier som “The Mortal Kiss” av Dimitrji Vrubel, av Erich Honecker og Leonid Bresjnev munn-til-munn omfavnelse og Birgit Kinder er Trabi (Trabant) banket ned muren. De har gitt populære postkort materiale til i dag. Maleriene som fortsatt gjenspeiler patchwork, variert og bohemsk stemning i Berlin i dag er en blandet pose med surrealistiske bilder, politiske uttalelser og graffiti-lignende effusjon strekker seg fra Oberbaum Brücke til Ostbahnhof.

Veggmaleriene er en kulturarv. Restaurering av over en fjerdedel av maleriene som har lidd forfall forårsaket av Defacement, er vær og luftforurensning i gang.
(Tekst: Berlin.de)
Adresse:
Mühlenstraße (nær Oberbaumbrücke)
10243 Berlin
zum Stadtplan
Öffnungszeiten: alltid tilgjengelig
Transport:
buss:
Oberbaumbrücke: 347, N1
S + U Warschauer Str:. 347, N1
Helsingforser Platz: 347, N1
S-Bahn:
S + U Warschauer Str:. S3, S5, S7, S75
U-Bahn:
S + U Warschauer Str:. U1
trikk:
S + U Warschauer Str:. M10, M13

No reviews yet.

Leave a Reply