Haus der Kulturen der Welt

medium_2827794813

Photo credit: Wolfgang Staudt via photopin cc

Haus der Kulturen der Welt (House of World Cultures) ligger i Tiergarten i det tidligere kongresshallen og er et forum for dialoguing med moderne kulturer fra alle rundt i verden, hovedsakelig fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Det gir en plattform for teater og danseforestillinger, film presentasjoner, litteratur, konferanser, utstillinger og serie av hendelser.

Bygningen ble oppført i 1957 av den amerikanske arkitekten Hugh Stubbins. som et bidrag til den internasjonale arkitekturutstilling. Konferansesenteret, som ble delfinansiert av den amerikanske regjeringen, er et symbol på tysk-amerikanske vennskap og er der for å muliggjøre fri utveksling av ideer.

Den karakteristiske, arkitektoniske trekk er taket som åpner opp i to retninger, og som synes å være frittflytende. Men på grunn av byggskader, kollapset deler av taket i 1980, og det var ikke før 1987, på syv hundre og femtinde årsdagen for Berlin, at bygningen ble fullstendig restaurert til sin opprinnelige tilstand. I 1989 ble kongresshallen House of World Cultures, og siden da har det presentert ulike former for kunst fra alle regioner av jorden.

Som en del av 750 års feiring i 1987, ble Carillon, som ligger ved siden av bygningen, og er den største i hele Europa, innviet. Det er populært referert til som “gravid østers.” De fire slanke tårn er dekket av et telt hvor en carillon av 68 klokkene er suspendert.

Adresse:

Olympische Allee
14053 Berlin
zum Stadtplan
Telefon: 030 25 00 23 22
Internett: www.olympiastadion-berlin.de
Öffnungszeiten: november-mars 9-16, mars-mai 9-19, juni-september 9-20, september-oktober. 9-19
Eintrittspreise: 4, – Euro, redusert 3, – Euro, familiekort 8, – Euro
Führungen: Omvisning etter avtale (mail: tour@olympiastadion-berlin.de)
Architekt: Werner mars
Transport:
U-Bahn:
U Olympia-Stadion: U2

No reviews yet.

Leave a Reply