Museuminsel

Bilde hentet fra Flickr.com under Creative Commons (c) Ted and Jen

Museumsinsel (Museum Øya) er en unik ensemble av fem museer, blant annet Pergamonmuseet – bygget en liten øy i Berlin Spree mellom 1824 og 1930. En kulturell og arkitektonisk monument av stor betydning det ble tildelt UNESCO World Heritage status i 1999. Berlin egen Akropolis kunst anses unik fordi den illustrerer utviklingen av moderne museum utforming i løpet av det 20. århundre og dets samlinger strekker seg over seks tusen år av menneskelig kunstnerisk innsats.

Sine gjenstander som stammer i stor grad fra de private samlinger av den prøyssiske kongefamilien, har vært administrert siden 1918 av Stiftung Preussicher Kulturbesitz (prøyssiske Cultural Heritage Foundation). Den første museum, er Altes Museum (1830) regnes for å være Karl Friedrich Schinkel er neoklassisk mesterverk Tysklands eldste museum. Utviklingen av området som et museum og bygging av de andre fire museer stammet fra kong Friedrich Wilhelm (1840-1861) romantisk visjon av en tilflukt av kunst og vitenskap ligner på Forum i antikkens Roma. UNESCO definert det “et fremragende eksempel på opplysningstiden visjon om å gjøre kunst offentlig tilgjengelig, gitt materiell form i en sentral urban setting”.

Master Plan for fullskala renovering og modernisering av området, vedtatt og pågått siden 1999 har som mål å slå nettstedet inn i en state-of-the-art kulturelle plassering innen 2015. En virtuell flytur over øya er tilgjengelig i media rom i Pergamon-museet er et godt utgangspunkt for å ta i skala av prosjektet Museum Island Berlin – 2015. Blant de planlagte filer er den arkitektoniske promenade knytte bygningene, Chipperfiled infrastrukturelle utbygginger, inkludert en ny, sentral inngang bygning ved britiske arkitekten David, med utstilling områder, kafeer og museum butikker – gjenopprettelsen av Alte National Gallery hager til sin tidligere 1900 utseende og den fjerde fløyen av Pergamon-museet.

Berlins eier Treasure Island er direkte tilgjengelig på venstre side av den tyske historiske museum – motsatt Berlin Staatsoper på Unter den Linden – bare en kort spasertur over utsmykkede, skulpturelle Schlossbrucke (Palace Bridge). Området er av topografiske og historisk interesse som det er her, i den lille Spreeinsel (Spree Island) at byen Berlin oppsto som twin 13. århundre oppgjør Berlin og Cölln.

Etter Schinkel er 1830-Altes Museum, bestilt Friedrich Wilhelm IV Neues Museum i 1859 for å huse de egyptiske og forhistoriske samlingene. Over 200 millioner euro er øremerket for å renovere museet, som viser den egyptiske Papyrus innsamling og Library of antikken og Nefertiti i mye reduserte forhold i et reflekterende glass boks.

Alte Nationalgalerie fulgte i 1876, bygget av Johann Heinrich Strack, Friedrich August Stüler etterfølger, som et opphøyd tempel antikken for det 19. århundre tyske og europeiske maleri samlinger. Det gjenåpnet i 2001, med verker fra Monet, Manet, Renoir og Caspar David Friedrich. Den barokke Bode Museum (1904), opprinnelig Kaiser Friedrich Museum for europeiske renessansen kunst ble oppkalt etter sin første direktør, Wilhelm von Bode i 1956. Kjent for sin skulptur innsamling og Museum for bysantinsk kunst, endelig gjenåpnet i 2006 etter fem og et halvt års renovering.

Den mest kjente av komplekset, ble Alfred Mussel er Pergamonmuseet (1930) bygget etter behov for ekstra utstillingsområde å huse gjenstander fra det 19. århundre utgravninger av tyske arkeologer i Pergamon og Lilleasia i en tid da Heinrich Schliemann fant Priam er skatten. Pergamon museet fortsetter å tiltrekke millioner besøkende i året fra hele verden for å beundre den rekonstruerte Pergamon Altar, markedet Gate av Milet og Ishtar-porten.
(Tekst: Berlin.de)
Adresse:
Museumsinsel (Bodestrasse)
10178 Berlin
zum Stadtplan
Telefon: 030 20 90 55 77
Internett: www.smb.museum
Öffnungszeiten: se enkelt museer
Eintrittspreise: Combiticket Museum 12 Island, – Euro, redusert 6, – Euro
Führungen: se enkelt museer
Transport:
Trikk:
Monbijouplatz: M1
S Hackescher Markt: M1, M4, M5, M6
U Weinmeisterstr / Gipsstr:.. M1
Am Kupfergraben: M1
. Georgenstr / Am Kupfergraben: M1
S-Bahn:
S Hackescher Markt: S5, S7, S75
Buss:
S Hackescher Markt: N2, N40, N42, N5, N65, N8
U Weinmeisterstr / Gipsstr:.. N2, N40, N42, N5, N65, N8
U-Bahn:
U Weinmeisterstr / Gipsstr:.. U8

No reviews yet.

Leave a Reply