Olympiastadion

Bilde hentet fra Flickr.com under Creative Commons (c) Frank M. Rafik

Berlin Olympiastadion og Glockenturm (Olympiastadion og Bell Tower) ble bygget for OL i 1936 da 2400m hesteveddeløp spor i bydelen Grunewald, ved Otto mars 1909 ble revet i 1934 for å gi plass til en ny National Stadium designet av mars sønner Werner og Walter mars og overvåkes av Hitlers Imperial innenriksdepartementet. Nazi-epoken monumentalist stadion og utstillingen i Bell Tower bære levende minner fra den ikoniske bilder av African-American sprinter Jesse Owens som historisk fire-medalje OL seier rystet Hitlers teori om overlegenhet den ariske rase.

Den endelige, omfattende renovering og modernisering av den nye stadion tok fire år og ble avsluttet i 2004 i samsvar med de høyeste kravene til monument bevaring bestillinger og globale sportsarrangementer som en multi-funksjonelle sport og arrangementer arena med plass til 76000 tilskuere. 9. juli, vert 2006 Berlin Olympia stadion FIFA Soccer World Cup finalen mellom Frankrike og Italia, verdens mest utbredte kringkastet arrangementet hittil. Madonna valgte Stadium som arena for henne august 2008 Sticky and Sweet Tour Berlin Concert.

Werner mars prosjekt for OL i 1936 – redesignet i typisk fascistiske monumental storhet var ment som en fullskala Sports Complex – en olympisk Square, en olympisk stadion sitteplasser 110000 tilskuere og et spor felt kjent som Maifeld ment som et marsjerende bakken for masse rally av opptil 500.000 mennesker og et olympisk svømmebasseng. Den Waldbühne, et av Berlins mest populære frilufts-arenaer i dag, med 25.000 seter ble bygget for gymnastikk konkurranser. En 78m Olympic Tower – The Bell Tower – fullført ensemble. Arkitektonisk den Reichs Sports Field forsøkte å trekke virkning fra samspillet av arkitektoniske former, natur og skulptur som et bakteppe til nasjonale og organisert hendelser som de som vises i Leni Riefenstahl er kontroversielle filmer som orkestrert og udødeliggjort den kulturelle estetiske av nasjonalsosialismen.

Området ble gjenåpnet i 1946 da de britiske tropper stasjonert i Berlin vert og 8 – nasjon track-and-feltet konkurranse for allierte styrker soldater. Etter murens fall i 1989 Berlin bud for OL i 2004 mislyktes, og i 1998 i Berlin Senatet tok den endelige avgjørelsen for hele transformasjon av det tidligere kompleks til en moderne multifunksjonell sports arena bygt av arkitektene Gerkau Marg og Partner Group.

Bell Tower med besøkssenteret og den tyske historiske museum utstilling i første etasje – “Historic Site: De olympiske Grounds 1909 – 1936 – 2006″ er åpen fra 1. april. til november 2 daglig fra 9 am til 18:00 Det var passende remodernised for 2006-VM. Høydepunktene inkluderer den nye glass heis og en observasjon dekk.

For å utforske de olympiske stadion begrunnelse guidede turer er tilgjengelig hver dag i tillegg til lyd-guider. Turer inkluderer de vanligvis off-limits områder som VIP-lounger, høyteknologiske flomlys og storskjermer, 25 info poeng dokumenterer historien til komplekse og selv skapet og omkledningsrom områder av Berlin Bundesliga Football Club, Hertha BSC.
(Tekst: Berlin.de)
Adresse:
Olympische Allee
14053 Berlin
zum Stadtplan
Telefon: 030 25 00 23 22
Internett: www.olympiastadion-berlin.de
Öffnungszeiten: november-mars 9-16, mars-mai 9-19, juni-september 9-20, september-oktober. 9-19
Eintrittspreise: 4, – Euro, redusert 3, – Euro, familiekort 8, – Euro
Führungen: Omvisning etter avtale (mail: tour@olympiastadion-berlin.de)
Architekt: Werner mars
Transport:
U-Bahn:
U Olympia-Stadion: U2

No reviews yet.

Leave a Reply