Sandstrender og et tropisk klima hele året rundt? Berlin – hvor ellers?

Iskald øl hjulpet, det gjorde virkelig  det. Den konstante varme og fuktighet tok sin toll og det hadde bare vært ti minutter siden jeg hadde dukket opp fra vannet. Noen få meter foran meg datteren vår plasket rundt ved vannkanten, samle en haug av fin sand å bygge noen etablering eller andre. De permanent blå himmel i horisonten forsikret oss om at hetebølgen var kommet for å bli. Plutselig en varmluftsballong Hoved til syne over tretoppene, affording sin heldig passasjer et panorama av dette tropiske paradiset. Samtidig selve handlingen av å følge sin sti knust illusjonen for oss på stranden. For den blå himmelen ble avslørt å være bare en malt bakteppe – og ballongen måtte stoppe da det nærmet seg taket av denne “Truman Show”-esque struktur.

Taket?

Ja, kjære leser. Vi var ikke i noen South Pacific resort, men noen 60km sør for Berlin på en grå tysk mandag. Velkommen til det bisarre verden av Tropical Islands. La oss ta en titt på det bildet igjen, uten at jeg beskjære det meste av det bort denne gangen:

 

Ok, du skylder oss en forklaring her …

Vel, det er litt av en historie. Tilbake på slutten av nittitallet et tysk selskap ble etablert med sikte på å gi logistikktjenester for flytting tunge og overdimensjonert last ved hjelp av en revolusjonerende ny type luftskip. En massiv hangar var nødvendig for produksjon og drift, og ble behørig bygget på en forlatt militær flyplass på Krausnick i nærheten av Brand i det tidligere Øst-Tyskland. Dessverre opplevde selskapet en rekke problemer både tekniske og økonomiske og luftskipet ble aldri bygget. Etter en spektakulær konkurs hangaren sto tom til en malaysisk selskap så potensialet og kjøpte den for en brøkdel av sin konstruksjon koster å utvikle den største innendørs badeland i verden.

Nå det er lateral tenkning for deg.

Resultatet ble “Tropical Islands” som åpnet i 2004 og er heller mer enn bare et stort innendørs svømmebasseng. Kan jeg komme tilbake til min historie nå?

Kan du gjøre.

Høyre. Mens Tropical Islands tilbyr også et utvalg av overnatting alternativer, besluttet vi å gå som en dagstur fra Berlin. Toget tar omtrent en time å nå Brand, som en gratis shuttle buss tar deg de siste tjue minutter eller så rett til døren. Kuppelen er synlig fra miles unna og sluttinnlegget over den nedlagte flyplassen er en opplevelse som du innser at imponerende omfanget av sted.

Fornuftig nok anlegget opererer på en cash-system, der du får et armbånd ved ankomst, din inngangsbilletten og alle kjøp belastes til elektronisk brikke for sluttoppgjør når du forlater. Det er verdt å merke seg at hvis du besøker på bursdagen din du få gratis, det er også verdt å merke seg at du trenger noen bevis på dette (som vi glemte så min kone savnet ut). Ikke bry bedende, vil det ikke fungere. Det finnes en rekke ekstra kostnader som forfaller avhengig av hvor lenge du oppholder deg, enten du besøker spa-området, kan du bruke vannsklier etc. Du kan spare med en kombinert billett hvis du vet at du vil modige badstuen, men bli advart – Dette er Tyskland så være forberedt på å komme naken og se naken.

Snakker av erfaring der?

Ikke denne gangen faktisk, men jeg har en spesielt levende minne om min første “tysk opplevelse” i mine yngre og mer naiv år. Nuff sa.

Flytte raskt på …

Du kan også bruke din armbånd chip for lockers, som er praktisk. Vi snart innså at det å ha skap nummer 5352 betydde litt av en tur – en kapasitet på 7500 besøkende krever mye lagringsplass. Det er godt å få endret så raskt som mulig også som temperaturen er konstant på 26 grader Celsius (som er ca 77, Fahrenheit fans) – hele dagen, hele året. Svette begynte å bryte ut så snart vi kom gjennom dørene så å finne stranden var en prioritet. Leaving garderober vi gikk gjennom et skogsområde og siste safari-stil telt før vi kom inn på den største stranden og virkelig tok i dimensjonene.

Så hva med deg wow oss med noen statistikk?

Høyre, gjør deg klar. Kuppelen er 360 meter lang, 210 meter bred og 107 meter høy. For å sette dette i (en fransk) perspektiv er det lenge nok til å passe Eiffeltårnet på sin side og høy nok for to Arc de Triomphes oppå hverandre. Det er en av de største bygningene på planeten etter volum – 5.500.000 m³ og er verdens største enkeltstående selvbærende hall. Den dekker et område på 66.000 m². Det nok for deg?

Hold ‘em kommer, vet jeg du har mer …

Den Tropical Sea er ca 3000 m2, er en konstant 28 grader og har en 200 meter sandstrand. Tropical Islands er hjem til den største innendørs regnskog på jorden med omkring 50.000 trær og rundt 600 forskjellige typer planter. Vaktel og fasan streife fritt.

Den 27 meter høye vannsklie tårn er Tysklands høyeste og du kan nå 70 km / t på turbo lysbildet, bør du være så tilbøyelig.

Greit nok allerede! Det var stat overbelastning, beklager jeg spurte …

Nå for å unngå – eller i det minste utsette – den uunngåelige “har vi å gå tilbake allerede?” diskusjoner kan du også bo på Tropical Islands. Alternativene spenner fra pitching eget telt på ett av nettstedene utenfor kuppelen til en premium lodge i anlegget selv. Det finnes også områder for bobiler og trailer-stil campingvogner sammen med permanente tre og lerret teepees på utendørs leiren, alle med tilgang til moderne fasiliteter og en butikk. Innenfor feriestedet kan du sove i telt (sengetøy følger med) på en av leirene:

Alternativt kan du velge en lodge, den Tropical Village har autentiske bygninger fra Thailand, Bali, Borneo og Samoa. Ikke en dårlig måte å tilbringe natten, tror jeg du vil være enig:

Den nevnte badstue og spa kompleks er (gjesp) den største i Europa, og har natur inspirert av indiske templer, Angkor Wat, New Zealand og, eh, Sicilia. Hvis du virkelig føler at du ikke svetter nok, kan du prøve ut treningssenteret også. De som søker mer rolig sysler kan besøke en av de 13 barene og restaurantene som serverer asiatisk, amerikansk og europeisk mat. Indisk mat var utmerket selv om det sannsynligvis økt svette mer enn gym ville ha gjort. Likevel, en iskald øl, igjen, hjelp.

En rekke show finner sted på kveldstid på stranden scenen og andre forestillinger holdes på resort på en jevnlig basis. Men for meg bare vandre rundt dette tempelet til rekreasjon var underholdning nok. Det kan så lett ha vært veldig klebrig, det fortsatt sporadisk har en liten eim av ost om det, men er en slik unik og godt organisert affære (igjen, dette er Tyskland så ingen overraskelser der) som du vil bli hardt presset til ikke å ha en god tid.

Svært populært med polske turister gitt sin nærhet til grensen, vi ellers møtte bare tyskere og noen svensker som også var en overraskelse. Det virker for nå som denne tidligere luftskip hengeren fortsatt litt av en uoppdaget hemmelighet for massene som besøker Berlin. Så for en stor – hvis heller surrealistisk – opplevelse uansett vær gjør at du besøker Tropical Islands.

På toget tilbake til den tyske hovedstaden var vi allerede diskuterer når du skal returnere og har tenkt å gjøre det før lenge. Mens åpenbart appellerer til familier med barn, kan det også anbefales for par og single også. Det er nok til å holde alle okkupert og mens ikke billig tilbyr noe helt annet mens du er på en storbyferie.

Alle bilder (c) Andy Higgs / Grown-up Reise Guide.com. Alle rettigheter reservert.

Vennligst merk: Som med alle destinasjoner artikler forfatteren reiste en vanlig turist – ingen omtale ble gjort av det faktum at en gjennomgang vil bli skrevet, ble etableringen ikke informert av forfatterens intensjoner og ingen spesielle rabatter fikk glede. Dette er en viktig del av vårt arbeid for å gi upartisk og omfattende råd.

No reviews yet.

Leave a Reply