Schloss Charlottenburg

medium_2749617799

Den mest praktfulle palass i Berlin.

Egentlig var det bare ment å være en liten ‘hageslott’ for Sophie Charlotte, kona til Friedrich III.

Og dette er grunnen til at kjernen av strukturen, som ble innviet i 1699 og som bar navnet Lützenburg Palace, var ikke særlig stor. Men så Friedrich ble kronet som konge av Preussen og følgelig Sophia Charlotte ble en dronning. Og dermed var det ikke så lenge før den stadig økende utvidelse av palasset, som var modellert etter Versailles, begynte. I løpet av ca 100 år igjen av konstruksjonen, som involverte den omfattende deltakelse av slike arkitekter som Eosander von Goethe, Georg Wenceslaus von Knobelsdorff og Carl Langhans, det dermed oppsto den mest fantastiske palasset i Berlin: en kuppelformet tårn, øst og vest vinger , Great Orangery og Palace Theatre. Helt siden døde Sophie Charlotte i 1705, har det blitt kalt Charlottenburg.

Under andre verdenskrig ble palasset alvorlig skadet og ombygging varte i to tiår. I dag er det en imponerende ensemble av rom og haller, og er hjem til verdensklasse kunstsamlinger.
hagen

Palasset hage ble opprinnelig opprettet som en fransk barokk hage og ble senere endret av gartneren Johann august Eyserbeck inn en engelsk stil hage. Her, i tillegg til andre bygninger, kan bli funnet tidligere Belvedere tehus bygget av Langhans og mau-soleum designet av Karl Friedrich Schinkel inneholder gravene til dronning Luise og Friedrich Wilhelm III ..

(Tekst: Berlin.de)

Adresse:
Olympische Allee
14053 Berlin
zum Stadtplan
Telefon: 030 25 00 23 22
Internett: www.olympiastadion-berlin.de
Öffnungszeiten: november-mars 9-16, mars-mai 9-19, juni-september 9-20, september-oktober. 9-19
Eintrittspreise: 4, – Euro, redusert 3, – Euro, familiekort 8, – Euro
Führungen: Omvisning etter avtale (mail: tour@olympiastadion-berlin.de)
Architekt: Werner mars
Transport:
U-Bahn:
U Olympia-Stadion: U2

No reviews yet.

Leave a Reply